HTML

Pesti Gonzo

Eldé elképzelt történetei a városból basszusokkal, lányokkal, cinizmussal, álmokkal, rumokkal és cigikkel

Friss topikok

Linkblog

Vakpóni - nem csak lóverseny...

2011.10.22. 18:10 Eldé

Kockáztattunk. Utolsó ezresünket is feltettük arra a szerencsétlen állatra, pedig tudtuk, hogy nem fog nyerni. Ő sosem nyer. Igazából nem is akar nyerni, nem hajszolja a sikert és mi sem kényszerítjük. Csak lassan egy helyben lépeget. Vele lépegetünk mi is. Szeretjük ezt a fogyatékos kis állatot. Igen, fogyatékos, mert vak.

 

Úgy, mint a lovin, pontosan tudjuk előre minden hétvégén, hogy mi fog történni. Semmi. De mégis ott vagyunk, és újra megpróbáljuk. Tudjuk, hogy megint ő a legesélytelenebb a pesti éjszakában és mi mégis újra és újra megtesszük. Nem azért, mert bízunk benne, hanem, mert nincs más. Nem azért, mert imponáló a magas odds, hanem mert itt még bukni is jó. És el is bukunk rendre. Aztán megfogadjuk, hogy többet soha, elszórjuk még az utolsó szotyi-héjakat, vállat vonunk és hazamegyünk. A „reggeli szemetet” meg majd csak összesöpri valaki…

 

 

4 komment

Címkék: nagymező after vakpóni

A bejegyzés trackback címe:

https://pestigonzo.blog.hu/api/trackback/id/tr123322332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.24. 10:22:48

Tudtommal a versenylovaknál nem akkora probléma, ha vakok. Én is ismerek pár ilyet. Akadálylovagláson már nagyobb gondot jelentene. :)

Eldé 2011.10.24. 17:43:52

@TrueY: Mint, hogy a bejegyzés nem versenylovaglásról szól, így annyira nem merültem bele, hogy hol okoz problémát a vakság...:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.25. 09:53:27

@Eldé: Én csak azért írtam, mert attól meg még vak egy ló, nyerhet iram versenyt. Szegény bányász pónik is megvakultak lent a sötétben.

LolliPop 2011.11.13. 15:11:55

Szerintem minden felnőtt ember képes összesöpörni maga után...legalább így elültetheti az agyában azt az illúziót, hogy nem is olyan igénytelen...
süti beállítások módosítása