HTML

Pesti Gonzo

Eldé elképzelt történetei a városból basszusokkal, lányokkal, cinizmussal, álmokkal, rumokkal és cigikkel

Friss topikok

Linkblog

Sárral kevert sör

2009.10.13. 00:06 Eldé

 

A fesztivál és az alvás, avagy pesten kívül is van gonzo

  

 

4.,

 

Sárbogárdon ébredek fel. Reggel 7 óra van. Leszállok a vonatról, és teátrálisan belebaszom a kukába a kezemben lévő teli doboz, nyitott Arany Ászokot. Loccsan és csattan. Homlokomról letörlöm a sört, és ezzel együtt valami sárcsíkot húzok az arcomra. Felszállok a csatlakozásra, meg se várom, hogy elinduljunk, már alszok tovább. A Keletiben ébredek újra. Pár lépés, és már a zuhanyzóban meredezek, aztán a tükör előtt. Letépem az Efott karszalagot a kezemről.

 

 

 1.,

 

 

Rohadt hideg a sátra. Azt hiszem beázott. 10-20 percekre tudok csak elaludni. Néhány óráig bírom így. Frusztrál a kényelmetlenség. A punk lány pedig csak alszik mozdulatlanul. Fenekét felém tolja, egyik keze a farkamon. Egyenletesen szuszog. Ő így tud nyugodtan aludni. Kihámozom magam. Megyek kifelé és rájövök miért Panoráma Kemping a hely neve. Gyönyörű reggel. Közben két lányt hallok beszélgetni egy másik sátorban. Az a legérdekesebb témájuk, hogy hány éves lehet a Lovasi. De tényleg, ki nem szarja le? Kijavítani sincs kedvem őket. „negyven, vagy negyvenegy?!” – találgatják. Melyik kispálos ne tudná ezt pontosan…

 

Így lettem én is '67 nyarán
Ettem a fáról, és attól
Nem megy a rejtvény, nekem sem talán

  

 
5.,
 
Pánikban rohanok a K-híd felé. Utálom az összes breakbeat-et, az összes jópofizó részeget, elegem van a külföldiek tömegéből. Zuhanyozni akarok és aludni. A lábaim hazafelé visznek, az ágyam felé, de a szívem visszahúz valakihez. A lány utánam jön. Minimalt hallgatunk, szívni van kedvem. Aludni akarok, rohadt fáradt vagyok. De nem hagy aludni a bőre, az illata. Néha azt hiszem, álmodok, de nincs miből felkelnem. Menni akar. Azt mondja: menjünk vagy letépni rólam a gatyát… Mégis inkább elindulunk. Aznap délutánra már fogalmam sincs mi igaz az egészből. Kialudtam magam.
 
 
3.,
 
Keveredik a Balaton és a fű illata. Keveredik a tó morajlása és valami istentelen house. Bikinis lányok sétálnak, és bikinis lányokról álmodok. Keveredik az álom és a valóság. Elaludtam a parton.
 
 
2.,
 
Fekszem a Toi-toi wc-k előtt. Alszok. Mindenki rajtam lépked át. Próbálnak kikerülni. Nálam józanabb emberek már összepakolták a sátrukat, és vigyázva, hogy ne ébredjek fel, elhúzzák a csíkot a kempingből. Még a söröm se rúgják fel. Lojális közösség. Bár arra nem tudnak figyelni, hogy ne menjen tele porral. Itt még a punkok, sem igazi punkok.
Lassan felébresztenek. Felnézek. De nem látok semmit. Beleiszok a sörbe. Visszaköpöm. A sátram helyén az összepakolt csomagjaim. Nekem már csak be kell ülnöm az autóba. Lojális közösség. Sopronból Vonyarcra. Szeretet, béke, fürdőnadrág…
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pestigonzo.blog.hu/api/trackback/id/tr191446567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása